Воскресенье, 28.04.2024, 09:48
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Чи підтримуєте Ви політичний курс Президента України щодо розв'язання проблеми у Грузії ?
Всего ответов: 4
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2008 » Август » 20 » Росія відкидає проект резолюції ООН щодо Грузії
Росія відкидає проект резолюції ООН щодо Грузії
15:51
 
Росія відкинула проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо Грузії, який запропонувала Франція.

Росія твердить, що він суперечив умовам перемир"я, які обговорювали минулого тижня з французьким президентом Ніколя Саркозі.

Проект резолюції підтверджує територіальну цілісність Грузії і закликає Росію повернути свої війська на позиції, які вони займали до конфлікту.

Але Росія твердить, що згідно з угодою про перемир"я, якої досягли минулого тижня, її силам дозволялось вивести війська до зони безпеки на грузинському боці південно-осетинського кордону.

Після зустрічі російського посланця до ООН Віталія Чуркіна запитали, чи скористається Росія правом вето під час голосування резолюції

"Ну, побачимо. Ви знаєте, звичайно вони можуть поставити його на голосування, але ми побачимо, що тоді станеться, але відверто кажучи, це марнування часу. Тому що процес виведення російських сил триватиме, нормалізація ситуації продовжуватиметься, і наші військові займуть свої позиції як миротворці у цій зоні безпеки."

Заступник американського посланця до ООН Алехандро Вулф сказав, що настав час, коли Росія повинна виконувати свої обіцянки:

"Важливо, щоб Росія дотримувались тих зобов"язань, під якими вона підписалась. Вже минуло кілька днів від часу підписання угоди, але ми не бачимо жодних ознак суттєвого виведення російських сил, і в цьому і полягає головний аспект цієї резолюції."

Раніше Москва різко відкинула застереження НАТО, що нормальні відносини неможливі, допоки російські війська залишаються в Грузії.

Американський держсекретар Кондоліза Райс сказала, що Росії не дозволять першкоджати деяким європейським країнам вступати до НАТО.

Втім російський посланець до НАТО Дмітрій Рогозін сказав, що заява НАТО продемонструвала, що пані Райс не змогла втілити спробу, як він висловився, ізолювати Росію дипломатично

"Пані Райс може звичайно робити вигляд, що в неї все вийшло, але насправді ми бачимо, що нічого у американців не вийшло. Європа не збирається руйнувати відносини з Росією, і особливо у питаннях безпеки."

Просмотров: 1124 | Добавил: eurointegration
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Бесплатный хостинг uCoz