Воскресенье, 28.04.2024, 02:04
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Як Ви оцінюєте рівень своєї проінформованості про НАТО?
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2008 » Август » 20 » Польща підписала з США угоду про щит
Польща підписала з США угоду про щит
15:47
 
 
Сполучені Штати та Польща сьогодні підписали міждержавну угоду про розміщення частини американської системи протиракетної оборони на польській території.

Американський держсекретар Кондоліза Райс була присутня у Варшаві на церемонію підписання.

США твердять, що система захистить Америку та більшу частину Європи від можливих ракетних нападів з боку, як вони висловлюються, "ворожих елементів" на Близькому Сході.

У Чехії збудують радар, аби відстежувати ракети. Угода розлютила росіян, які застерегли, що база може стати мішенню для ядерного удару.

 

 Розміщення щита у Польщі означає не лише посилення нашої позиції у світі, що доводить, що Польщі належить важлива геополітична роль - це також чіткий доказ посилення альянсу з найвпливовішою країною у світі - Сполученими Штатами Америки.
 
Лех Качинський

 

Після майже 18 місяців переговорів Кондоліза Райс та міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорській підписали угоду, згідно з якою на польській території розмістять американські ракети та американських військовослужбовців.

І в той час, як Вашингтон вважає, що 10 ракет-перехоплювачів на колишній військовій базі неподалік польського узбережжя балтійського моря захистять більшість країн НАТО від атак з далеких територій, Варшава бачить загрозу набагато ближче до свого кордону.

Саме тому в обмін на використання бази, вона вимагала розмістити на своїй території ракети Петріот малого радіусу дії для захисту власного повітряного простору та гарантій, що Сполучені Штати прийдуть на допомогу у разі нападу.

Як США, так і Польща, твердять, що система не використовуватиметься проти росіян. Але ні час підписання угоди, якраз під час конфлікту у Грузії, ні вимоги Польщі не зробили багато, щоб заспокоїти Москву.

Раніше, російський президент Дмітрій Медвєдєв скритикував американсько-польську угоду щодо розміщення елементів протиракетної оборони у Європі і назвав це недружнім кроком.

Начальник генштабу збройних сил Росії Анатолій Ноговіцин заявив, що Польща перетворила себе на об’єкт потенційного нападу.

Просмотров: 1039 | Добавил: eurointegration
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Бесплатный хостинг uCoz