Воскресенье, 28.04.2024, 00:06
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Календарь новостей
«  Август 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Чи можна проводити аналогію між визнанням незалежності Косово та незалежності Південної Осетії ?
Всего ответов: 3
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2008 » Август » 20 » Події у Грузії доводять важливість інтеграції України до системи колективної безпеки - Віктор Ющенко
Події у Грузії доводять важливість інтеграції України до системи колективної безпеки - Віктор Ющенко
18:22
 
 
Під час спільної з Президентом Румунії прес-конференції Президент України заявив, що події у Грузії довели важливість інтеграції до колективної системи безпеки.

«Приєднання України до колективної моделі безпеки, приєднання України до ПДЧ є добрим знаком, тому що це єдиний спосіб, коли українська територіальна цілісність буде гарантована міжнародним співтовариством», - сказав Віктор Ющенко.

Він додав, що саме таким чином Україна отримає міжнародні гарантії власного суверенітету. «Національна безпекова політика на чесному слові не будується», - аргументував Глава держави.

Наголошуючи на взаємовигідності цього процесу, Віктор Ющенко сказав, що це також розширить територію миру і стабільності далі на схід, що є одним із пріоритетів Північноатлантичного альянсу. Він акцентував, що Україна розглядає це як невід'ємний компонент посилення регіональної безпеки.

Зі свого боку, Президент Румунії, оцінюючи події у Грузії, наголосив на актуальності розгляду заявок України і Грузії на приєднання до ПДЧ. «Румунія має таку ж позицію, яку висловила під час саміту НАТО в Бухаресті щодо надання ПДЧ Україні і Грузії, заявила під час конференції міністрів закордонних справ НАТО: обидві країни повинні увійти в механізм підготовки до приєднання до НАТО тоді, коли вони будуть готовими до цього», - заявив Президент Румунії.

Віктор Ющенко також вважає, що події у Грузії актуалізували переговори про статус російського Чорноморського флоту, який дислокований в Україні. «Щоб військові сили іноземної держави, які дислокуються на території України, опосередковано не втягували Україну у військовий конфлікт з третьої стороною», - сказав Віктор Ющенко.

Він висловив переконання, що обидві сторони зможуть організувати переговорний процес у рамках структур міждержавної українсько-російської комісії.

 
 
 
 
Фото - офіційне Інтернет-представництво Президента України www.president.gov.ua
 
 
Просмотров: 1049 | Добавил: eurointegration
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Бесплатный хостинг uCoz