Пятница, 17.05.2024, 16:44
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входа
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Який напрям зовнішньої політики має бути пріоритетним для України?
Всего ответов: 17
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » Архив материалов
НАТО чи Росія?
 
Останнім часом теми "зради національних інтересів", "агентів Кремля" чи "руки Вашингтону" стали чи не основними політичними лозунгами суб’єктів вищої політичної ліги.

Очевидно, що експлуатація таких лозунгів стане основою майбутніх можливих позачергових парламентських виборів, відтіснивши на за ... Читать дальше »

Просмотров: 1573 | Добавил: eurointegration | Дата: 22.09.2008 | Комментарии (0)

 
Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер, перебуваючи в Грузії, закликав Росію виконати всі положення угоди про припинення вогню, яку підписали дві країни.
 
Пан Схеффер також сказав, що має застереження щодо того як Росія виконує пункти угоди і подальші домовленості, досягнуті за участі ЄС і які дозволяють російським військам залишатися в Абхазії та Південній Осетії.
 
Але він заперечив повідомлення про те, що він ніби-то назвав домовленості такими, що суперечать пізніше укладеній угоді про припинення вогню.

Яап де Гооп Схеффер: «Позиція НАТО була чіткою з самого початку - застосування Росією збройних сил було непропорцій ... Читать дальше »

Просмотров: 1518 | Добавил: eurointegration | Дата: 16.09.2008 | Комментарии (0)

 
9 вересня Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозо відвідає Париж, де візьме участь у 12-му щорічному Самміті ЄС-Україна. Його супроводжуватимуть Комісар з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер та Комісар з питань зовнішньої торгівлі Пітер Менделсон. Україну представлятиме Президент Ющенко, якого супроводжуватиме Міністр закордонних справ Володимир Огризко. Саме напередодні Самміту ЄС та Україна досягли важливої згоди щодо назви нового договору, який відтепер буде називатися "Угода про асоціацію". Самміт надасть можливість відзначити суттєвий прогрес, якого протягом року сторони досягли в контексті переговорів із цієї угоди. Окрім цього, під час Самміту розглядатиметься можливість початку візового діалогу із довготерміновою перспективою встановлення взаємного безвізового режиму між ЄС та Україною. Таким чином лідери сподіваються на оновлення та поглиблення відносин із Україною. ... Читать дальше »
Просмотров: 1389 | Добавил: eurointegration | Дата: 11.09.2008 | Комментарии (0)

 
Перебуваючи в Італії, куди пан Чейні вирушив після візиту до Києва та країн Кавказу, він сказав, що союзники з Північно-Атлантичного альянсу висловили свою згоду на вступ України та Грузії до НАТО.

Питання про План дій щодо членства України і Грузії у НАТО (ПДЧ) було перенесено на розгляд на грудневому самміті альянсу.

Тим часом, Народний рух України на чолі з Борисом Тарасюком заявив, що вступ України до НАТО є життєво необхідним.

Пана Тарасюк заявив на засіданні Центрального проводу НРУ, що геополітичне становище України позначене браком можливостей самостійно гарантувати свою безпеку.

Просмотров: 1359 | Добавил: eurointegration | Дата: 08.09.2008 | Комментарии (0)

 
 
Азербайджанський політолог Вафа Ґулузаде - президент Фонду політичних досліджень держав каспійського регіону, колишній державний радник президента Гейдара Алієва із зовнішньополітичних питань.

Розмову вів Фідель Павленко.

Бі-Бі-Сі: Дікові Чейні, можливо, логічніше було почати турне з Грузії. Чому він почав саме з Азербайджану?
... Читать дальше »
Просмотров: 1328 | Добавил: eurointegration | Дата: 04.09.2008 | Комментарии (0)

Борис Стругацкий: «Впереди – Большое Огосударствление и Решительная Милитаризация»

– Уважаемый Борис Натанович, предполагали ли вы, что на Кавказе вспыхнет новая война? Кто виноват в происшедшем –и в какой степени?

 – Кавказ балансирует на грани мира и войны с момента распада СССР. Хронический геополитический фурункулез. Время от времени очередной гнойник лопается, и тогда прорывается гной, копившийся десятилетиями, и брызжет кровь ни в чем не повинных. Идет расплата за грехи отцов. Кто виноват? Большевики, поделившие Осетию пополам? Политики, сделавшие равнозначными два противоречащих друг другу принципа: право наций на самоопределение и право государства на территориальную целостность? Саакашвили, дерзко нарушивший «худой мир» в регионе? Россия, за столько лет так и не сумевшая разрешить выз ... Читать дальше »

Просмотров: 1293 | Добавил: eurointegration | Дата: 04.09.2008 | Комментарии (0)

(1 вересня 2008)
 
1. Європейська Рада серйозно стурбована відкритим конфліктом, який спалахнув у Грузії, насильством та неспівмірною реакцією з боку Росії. Цей конфлікт призвів до великих страждань з обох сторін. Військові дії такого характеру не є рішенням і не є прийнятними. Європейська Рада висловлює жаль з приводу втрат людських життів, страждань, нав'язаних населенню, кількості переміщених осіб та біженців, а також значних матеріальних збитків.
 
2. Європейська Рада рішуче засуджує одностороннє рішення Росії визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії. Таке рішення є неприйнятним, і Європейський Союз закликає інші держави не визнавати проголошену незалежність, а також просить Комісію оцінити практичні наслідки, що виникнуть. ЄС нагадує, що мирне та поступове вирішення конфлікту в Грузії повинно базуватись на повній повазі до принципів незалежност ... Читать дальше »
Просмотров: 1514 | Добавил: eurointegration | Дата: 03.09.2008 | Комментарии (0)

 
Лавров
 
Міністр закордонних справ Росії Серґєй Лавров застеріг Захід від підтримки грузинського керівництва, назвавши таку підтримку помилкою історичного масштабу.

Російський міністр закликав запровадити ембарго на продаж зброї Грузії допоки там не з’явиться новий уряд.

С.Лавров: “Військова допомога, яку Америка надавала режиму Саакашвілі, не виявилася достатнім важелем впливу США на його уряд. Навпаки, вона заохочувала безвідповідальний режим на шляху до авантюр. Привид Великої Гри знову ходить Кавказом. Якщо США та їхні союзники оберуть н ... Читать дальше »

Просмотров: 1267 | Добавил: eurointegration | Дата: 01.09.2008 | Комментарии (0)

 
Міністерство закордонних справ України гостро засудило тих українських політиків, які висловилися за можливе визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

Лідер комуністів Петро Симоненко каже, що його фракція вже внесла таку пропозицію на можливий розгляд у Верховній Раді.

Про можливу підтримку таких кроків висловився також лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Міністерство закордонних справ назвало такі пропозиції провокативними, безвідповідальними і неприйнятними.

Президент Ющенко закликав українських політиків бути солідарними в оцінці в оцінці подій у Грузії.

"Замах на будь-чию територіальну цілісність - це замах на нашу територіальну цілісність. Підрив принципу цільності кордону, єдності країни, її ... Читать дальше »

Просмотров: 1389 | Добавил: eurointegration | Дата: 01.09.2008 | Комментарии (0)

 
Президент Росії Дмітрій Медвєдєв заявив, що рішення Росії визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії є остаточним і незворотнім.

Напередодні надзвичайного саміту ЄС щодо Грузії, що відбудеться у Брюсселі в понеділок, президент Медвєдєв застеріг, що Росія готова до дій у відповідь у разі запровадження санкцій ЄС.

Промовляючи на російському телебаченні, він сказав ,що Росія надаватиме військову та економічну допомогу Абхазії та Південній Осетії.

Тим часом напередодні саміту з’явилися розбіжності в позиціях лідерів ЄС.

Британія рекомендує повний перегляд стосунків з Росією, а Німеччина закликає утриматися від подальшої ескалації.

Британський прем’єр пише, що ніхто не хоче Холодної війни, але далі зауважує ... Читать дальше »

Просмотров: 1459 | Добавил: eurointegration | Дата: 01.09.2008 | Комментарии (0)

1 2 »
Бесплатный хостинг uCoz